περί χρόνου

fulla

Εναλλακτικός τίτλος ανάρτησης: « Πού πάνε τα ιστολόγια όταν πεθαίνουν; »

Εντάξει, δεν θα του βάλω λουκέτο -ακόμα- αλλά διάγω εποχή που δεν έχω όση ώρα θα ήθελα διαθέσιμη ώστε να φλυαρώ-ιστολογώ.

Ίσως αυτόν τον καιρό αφιερώνω περισσότερη ώρα σε ανθρώπους. Το λες και καλό αυτό. Πάντως, κακό δεν το λες.

Είναι για παράδειγμα εξαιρετικά ευχάριστο να ασχοληθείς 1-2 ώρες με την προετοιμασία κάποιου φαγητού, ώστε να το μοιραστείς με παρέα, φίλους κλπ. Και στη συνέχεια να απολαύσεις αυτό που ετοίμασες συζητώντας, πίνοντας κάτι, κάνοντας μια βόλτα μετά το φαγητό απολαμβάνοντας τον καλό καιρό πριν χειμωνιάσει κλπ.

Πότε να ιστολογήσεις;

Ενώ εάν τρως μόνος σου, καταλήγεις να μασουλάς κάτι στα γρήγορα (ένα τοστάκι, κανένα φρούτο, λίγο γιαούρτι με δημητριακά) μπροστά από έναν υπολογιστή.

Όχι πως δεν υπάρχουν θέματα. Υπάρχουν, πολλά & θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο βρισκόμαστε κάτω από αυτή μαυρίλα, κάτω από τη μπότα των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και των εν Ελλάδι εκτελεστών των εντολών αυτών [ΣΣαμαράς, Μπένι, λίγος Κουβέλης, λίγο όποιος άλλος πρόθυμος βρεθεί να πλύνει τις σκάλες του Μαξίμου και Σία, διακριτικός τίτλος « το μεγάλο μας τσίρκο », τα’λεγε ο Καμπανέλλης].

Και όταν αποτινάξουμε τη φασιστική τους διακυβέρνηση θα υπάρχουν πολλά θέματα [ποιοι είμαστε, πού πάμε, τί θέλουμε, πώς το φτιάχνουμε αυτό κ.ο.κ.] αλλά θα είναι διαφορετικής φύσης. Ίσως και λιγότερο επείγοντα. Διότι αυτή τη στιγμή επείγουν άλλα: αυτό το γκουβέρνο και οι φασιστικές πρακτικές του.

Είμαστε σε μια φάση που πρέπει να διασωθεί η Δημοκρατία – το Πολίτευμα, εάν προτιμάτε – αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διασωθεί και ο κόσμος – να επιβιώσει, όχι τσακισμένος στο πνεύμα όπως επεβίωσε ο Ουίνστον Σμιθ από το Υπ. Αγάπης, αλλά κατά προτίμηση με ψηλά το κεφάλι.

Και μέσα σε όλα αυτά, πρέπει να μειώσουμε [δεν λέω το ουτοπικό ανατρέψουμε] τη ζημιά στα ασημικά του Κράτους, που λεηλατεί αφηνιασμένο το γκουβέρνο. Μήπως και διασωθεί κάτι για να δώσει πιθανότητες στη νέα γενιά δηλαδή, να μην αρχίσουν από το μηδέν, σαν τους τροφοσυλλέκτες.

Ναι, θέματα υπάρχουν πολλά.

Χρόνος δεν υπάρχει. Διότι ο χρόνος κυλάει χωρίς επιστροφή κι εγώ δεν μπορώ να γίνω χίλια κομμάτια. Και όσο κι αν παθιάζομαι διαβάζοντας και γράφοντας, προτιμώ μια βόλτα στον ήλιο να φωτογραφίζω τα κίτρινα φύλλα των δέντρων.

Συνεπώς θα αφήσω τις αναλύσεις σε άλλους και θα ασχοληθώ με όσα μπορώ. Όπερ έστι μεθερμηνευόμενον, ότι το Οξύ θα μπει σε πιο αργό ρυθμό.

Στο μεταξύ, αυτό που μπορώ να σας προτείνω ανεπιφύλακτα είναι η ενημέρωση από εναλλακτικές πηγές: ΕΡΤ, Όμνια, Στο Κόκκινο, Radio Bubble News, Unfollow και πολλά ακόμα που δεν αναφέρω, αλλά ξέρετε εσείς πού να τα βρείτε.

Μιλήστε με τους δικούς σας ανθρώπους, πείτε τους, δείξτε τους, δώστε τους εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης και αφήστε τους να αποφασίσουν μόνοι τί θα κάνουν παρακάτω.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

4 responses to “περί χρόνου

 • stratosbg

  Αποφάσισες να ανακαλύψεις αν υπάρχει « ζωή πριν το θάνατο » χαχαχα.
  Καλά κάνεις και καλά να περνάς, οι οθόνες και τα πληκτρολόγια θα είναι πάντα εκεί όταν τα χρειαστείς, οι άνθρωποι όχι.

 • Θοδωρής

  Τα έντιμα ιστολόγια πεθαίνουν όρθια όπως τα δένδρα. Το οξέως όμως δε του αξίζει ούτε αυτό. Πέραν του γεγονότος πως έχει καλομάθει τους « πιστούς » του , δέν ασπάζομαι τη ρήση του ΑΡΚΑ που λέει μέσω του κόκκορα ,,  » Είναι καιρός να αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο και τον εαυτό μας « 

  • espοir - надежда - Hoffnung - speranza

   Τα έντιμα δεν ξέρω τί κάνουν. Το δικό μου πάντως ήταν κατά δήλωσή μου αυτοαναφορικό, συνεπώς, ο Μοντεχρήστος ζει, αυτός το οδηγεί. :)

   Καλά, δεν είπα ότι θα το κλείσω κιόλας. Ότι θα αραιώσω είπα.

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s