ωτακουστές

Σοβαρά τώρα, ας πούμε ότι είσαι η Μέρκελ. Ηγείσαι του πιο ισχυρού κράτους στην ΕΕ, συνδιαλέγεσαι καθημερινά με τους μεγαλύτερους πολιτικούς και οικονομικούς ηγέτες του πλανήτη, συνδιαμορφώνεις το μέλλον του οικονομικού και κοινωνικοπολιτικού συστήματος του πλανήτη (έστω μεσοπρόθεσμα) κ.ο.κ.

Και έχεις την ψευδαίσθηση ότι δεν προσπαθούν να σε παρακολουθήσουν, όχι απλά οι « εχθροί », οι άσπονδοι φίλοι, αλλά και οι σύμμαχοί σου; Πόσο μάλλον οι μεγάλοι οικονομικοί παίκτες, που ενδεχομένως είναι και οι άτυποι εργοδότες σου.

Σε τέτοιες θέσεις, ούτε κάτω από το μαξιλάρι σου δεν μπορείς να είσαι σίγουρη ότι δεν υπάρχει συσκευή παρακολούθησης. Το πιθανότερο είναι ότι υπάρχει. Επειδή εάν η Άνγκελα βήξει και πνιγεί στον ύπνο της, και κατ’επέκταση δεν πάει την άλλη μέρα στο γραφείο της, θα επηρεαστεί το χρηματιστήριο και κάποιοι θα χάσουν πολλά εκατομμύρια.

Κι επειδή η Μέρκελ σίγουρα δεν είναι χαζή ή αδαής, το μόνο που μένει να υποθέσω είναι πως υποκρίνεται μία στοιχειώδη καλο-υπολογισμένη « οργή », για να τηρηθούν τα προσχήματα.

« Θα κάνω εγώ ότι οργίστηκα, θα απαντήσετε εσείς ότι επανεξετάζετε τη διαδικασία, θα πουν κάτι τα ΜΜΕ, και μετά θα ξεχαστεί ».

Σταματήστε να ασχολείστε με την παρακολούθηση της Άνγκελας και ασχοληθείτε με τις παρακολουθήσεις ακτιβιστών, δημοσιογράφων, τις απειλές του Βρετανού πρωθυπουργού για κλείσιμο εφημερίδων εάν συνεχίσουν να αποκαλύπτουν μυστικά στο κοινό τους κλπ. Αυτοί είναι οι μη-δόκιμοι στόχοι , εκεί είναι που πρέπει να ενοχλούμαστε.

Όσον αφορά τώρα την παρακολούθηση του Καραμανλή Τζούνιορ, του επονομαζόμενου και Μπούλη της Ραφήνας, υπάρχουν ορισμένα θέματα:

α) Πόσο επικίνδυνος για τη χώρα του είναι ένας κρυπτο-ομοφυλόφιλος πρωθυπουργός, ο οποίος προκειμένου να μην εκτεθεί η προσωπική του ζωή, είναι διατεθειμένος να θυσιάσει τα πάντα.

β) Γιατί το Δικαστικό Σώμα και η ΕΛΑΣ δεν κάνανε τη δουλειά τους, γιατί δεν αναζήτησαν ευθύνες για τη δολοφονία του Τσαλικίδη, για τις πράξεις του Κορωνιά (τότε υπευθύνου στη Vodafone που φρόντσε να εξαφανίσει το software πριν οι αρχές το διερευνήσουν) και για όποιον άλλο κινήθηκε παράνομα. Πόσο ελεγχόμενο ή κατευθυνόμενο είναι το Δικαστικό Σώμα και η ΕΛΑΣ; Σίγουρα έχει εκτεθεί.

Και ένα ερώτημα μπόνους:

Γιατί δεν έχει επέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας για τις δηλώσεις Πάγκαλου; Γιατί δεν ασχολήθηκε η Βουλή, η ΕΥΠ, το ΥΠΕΞ και γενικά, όποιος είναι αρμόδιος;

Γιατί έπρεπε να υποβληθεί μήνυση από ιδιώτη (όπως άκουσα σήμερα stokokkino.gr) για να ασχοληθούν μαζί του;

Είναι γνωστός προβοκάτορας που πετάγεται σαν την τσουτσού όταν το πολιτικό σύστημα χρειάζεται διάσωση και σπέρνει αμφιβολίες κι ενοχές στους πρώην ΠΑΣΟΚους, διότι « μαζί τα φάγανε ».

[Ίσως και στους λίγους εναπομείναντες νυν ΠΑΣΟΚους, αν και αυτοί, είναι αρκετά σκληροπυρηνικοί και δεν υπάρχει ανάγκη να πεισθούν ότι η εξουσία έχει δίκιο, βρίσκονται εκεί για άλλους λόγους.]

Τώρα, βρισκόμενος πάλι σε εντεταλμένη υπηρεσία, έρχεται να μας πει ότι « μαζί κρυφακούγαμε » οπότε δεν δικαιούμαστε να ομιλούμε, δεν τρέχει τίποτα, εντάξει, συμβαίνουν αυτά κ.ο.κ. Όσο εμείς του δίνουμε σημασία, τόσο παραμένει χρήσιμος στο σύστημα, στους εντολείς του, σε αυτούς που εξυπηρετεί.

Όταν τον δούμε όπως πραγματικά είναι, έναν παροπλισμένο has-been που δεν μπορεί ούτε να επανεκλεγεί, ούτε καν να ασκήσει πολιτική με κανέναν άλλο τρόπο, τότε θα επιστρέψει στα ακίνητά του και στο πώς θα καταφέρει να βρει χρήματα για να πληρώσει τους φόρους για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία του. Ο καημένος.

Εντάξει, ναι, παρακολουθήσεις γίνονται. Αυτό ούτε τις νομιμοποιεί, ούτε τις καθιστά αναγκαίο κακό λόγω π.χ. της διεθνούς τρομοκρατίας.

[Σιγά μην τους πήρε ο πόνος για τη διεθνή τρομοκρατία, περισσότεροι πεθαίνουν από πείνα, ασθένειες που θεραπεύονται κλπ.]

Είναι σαν να λέμε δολοφόνοι υπάρχουν, επειδή π.χ. υπάρχουν επικίνδυνοι σχιζοφρενείς. Ναι, υπάρχουν και το να θεωρείς ότι δεν υπάρχουν, σε κάνει αδαή. Με κανένα όμως τρόπο δεν καθιστά εντάξει τις δολοφονίες τους, ούτε και αρκεί το σχιζοφρενικό αμόκ για να ξεπλύνει κάθε φόνο.

Έτσι, απλά.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

One response to “ωτακουστές

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s