μεταξωτές κορδέλες

tl;dr version:  Μην τσιμπάτε.

Το δωρεάν wifi σε όλη την Ελλάδα δεν είναι ούτε ιδιαίτερα δύσκολο, ούτε ακριβό. Από τη στιγμή που πρόκειται για ακόμα μία προσχηματική εξαγγελία, και όχι κάτι που γίνεται προκειμένου να ενισχύσει πραγματικά την υποδομή της χώρας, μπορώ κι εγώ να το φτιάξω.

Μάλιστα, βάζω στοίχημα, είναι 200% σίγουρο ότι θα έχει « περιορισμούς » στην πρόσβαση. Θα μπουν φίλτρα, δήθεν για την προστασία από ύποπτες σελίδες, ιούς και πορνογραφία. Ενδεχομένως μάλιστα θα πρέπει να πάρετε login & password για να κάνετε χρήση της υπηρεσίας (σε αντίθεση με τη διεθνή πρακτική στο ίδιο θέμα).

Δεν πιστεύω να περιμένετε ότι θα μπορεί κανείς να μπει π.χ. στο Indymedia με το « SSamaras wi-fi ». Ούτε κουβέντα για το αγαπημένο σας tor site.

Σκεφτείτε κάτι ακόμα: πού θα είναι οι κεραίες; Σε κάποιο δημόσιο, ψηλό σημείο. Π.χ. σε στύλους φωτισμού. Σε τί απόσταση θα είναι από το σπίτι ή τη δουλειά σας; Θα φτάνει το σήμα στο μπαλκόνι, ίσως, εάν δεν βρίσκεται καμία πολυκατοικία μπροστά.

Τί ταχύτητες θα έχει; Πόσοι νοματαίοι θα αρκούν για να « μπουκώσει »;

Με ένα ασθενές σήμα στο κέντρο των μικρών πόλεων και γύρω από μερικά δημόσια κτήρια, θα μπορεί να ισχυρίζεται ο ΣΣαμαράς και οι συν αυτώ ότι  « και η Βέροια έχει δωρεάν wifi και μπαίνει στη νέα εποχή της τεχνολογίας ». Κι ας αφορά αυτό περίπου το 3% των πολιτών της. Και πολύ λέω.

Στο μεταξύ, θα έχουν μοιραστεί ορισμένα κονδύλια σε ημετέρους εργολάβους, κατά προτίμηση ευρωπαϊκά. Εύκολα σκορπάς χρήματα σχετιζόμενα με την τεχνολογία, δεν ζητάνε πολλές αποδείξεις οι κουτόφραγκοι. Το πιθανότερο είναι ότι θα εισπράξουν μερικά συγχαρίκια, θα στείλουμε και μερικούς ειδικούς έξω σε συνέδρια και ημερίδες, να μιλήσουν για το όραμα και την ανάπτυξη και θα είναι business as usual.

Έχω σκυλοβαρεθεί να ακούω παπάντζες από παπαρολόγους με κουστούμια και βαρύγδουπους τίτλους. Εξάλλου, αυτοί που πραγματικά κάνουν έργα, δεν τα διαφημίζουν: το έργο μιλάει αρκετά από μόνο του.

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s