ενημερώσου μόνος σου!

Επειδή ξέρουμε ελάχιστα σχετικά με το τί συμβαίνει στο Ευρωκοινοβούλιο, κι επειδή πλησιάζουν εκλογές, ίσως είναι καιρός να ασχοληθούμε λίγο με το θέμα.

Για αρχή, αν μη τί άλλο, να μάθουμε τί κάνανε τα καμάρια μας στο Στρασβούργο.

http://www.votewatch.eu/

Έτυχε να πέσω πάνω σε αυτή τη σελίδα. Για την ακρίβεια, πρώτα βρέθηκα στην εφαρμογή τους για κινητά τηλέφωνα κι από εκεί, στην ιστοσελίδα τους.

Είναι αρκετά εύχρηστο, αναλυτικό, περιέχει ένα τόνο πληροφορίες – όρεξη να έχεις, να ψάχνεις! Χαρακτηριστικό παράδειγμα: πατώντας πάνω στο « ερωτήσεις » « αναφορές » κλπ, μπορείτε να βρείτε αναλυτική λίστα με κάθε ερώτηση ή αναφορά που έχει υποβάλει ο συγκεκριμένος ευρωβουλευτής.

Μπορείτε επίσης να δείτε σε ποιες επιτροπές συμμετέχει και τί έκανε σε αυτές. Ή πόσες φορές απείχε από ψηφοφορίες (« Ν » για το « παρών », « Α » για το « απών » κλπ), πότε πήγε κόντρα στο κόμμα του ή στην ομάδα του στην ευρωβουλή.

Θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να ρίξετε μία ματιά, ειδικά εάν ασχολείστε με τη δημοσιογραφία – επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά – επειδή εκεί θα διαβάσετε πράγματα που δεν αναφέρονται στα « εγκεκριμένα » δελτία τύπου που μας ταΐζουν τα ΜΜΕ. Κυρίως όχι στα πληρωμένα δελτία τύπου (γνωστά και ως διαφημιστικά πακέτα, κανονικά ή « γκρίζα ») διότι, εκλογές έρχονται.

Γι’αυτό και για πολλούς ακόμα λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε, πρέπει να παίρνουμε την ενημέρωσή μας στα χέρια μας, όπου και όποτε μπορούμε.

Κόψτε τη γκρίνια και την κλάψα: έχετε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που κάποιοι έφτιαξαν με πολύ κόπο. Χρησιμοποιήστε το! Βρείτε τρόπο. Μην τα περιμένετε όλα στα χέρια.

Θα μπορούσε κάποιος αντλώντας το υλικό από εκεί π.χ. να φτιάξει μία Ελληνική ιστοσελίδα σχετικά με τις ευρωεκλογές και τα πεπραγμένα όσων θα ζητήσουν πάλι την ψήφο μας. Επειδή όχι, δεν είναι όλοι το ίδιο. Ούτε καν μέσα στο ίδιο κόμμα.

Σε μία πρώτη ματιά που έριξα, εντόπισα π.χ. ευρωβουλευτή μας ο οποίος έχει 11 (ένδεκα!!!!) βοηθούς και σχεδόν μηδενικό έργο / παρουσία. Κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις σε όλα. Το σύνηθες είναι 3-4 βοηθοί, αν και ορισμένοι έχουν περισσότερους. Μπορεί να μας εξηγήσει λοιπόν τί ακριβώς έργο παράγουν εκεί οι 11 που μισθοδοτούμε για να τον βοηθάνε;

[Επίτηδες δεν θα βάλω όνομα, να ψάξετε να τον βρείτε!]

Ορισμένοι φαίνονται να έχουν απουσιάσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό από ψηφοφορίες. Κατά πόσο δικαιολογείται αυτή τους η αποχή; Μήπως απλά είναι περιφρόνηση στο έργο και το ρόλο τους; Ο μισθός να πέφτει και ποιος νοιάζεται;!

Επίσης, θα ήταν πολύ χρήσιμο να δούμε τί στάση έχουν κρατήσει όλοι αυτοί σε μία σειρά σοβαρών προβλημάτων που έχουμε.

Π.χ. πόσοι από τους 22 βουλευτές μας έχουν προκρίνει το ζήτημα των χημικών όπλων της Συρίας και της καταστροφής τους (μέσω υδρόλυσης) στη Μεσόγειο (κάτω από την Κρήτη);

Πόσοι ασχολήθηκαν με τη σκανδαλώδη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το ασφαλιστικό, τα θεσμικά παραπτώματα της Δικαιοσύνης, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την τεράστια ανεργία, την εξωθεσμική συμπεριφορά της ΕΛΑΣ, την υγεία που στηρίζεται πλέον μόνο στις εθελοντικές δομές διότι το σύστημα καταρρέει σαμποταρισμένο εκ των έσω;

Πολλά ερωτήματα μπορεί να θέσει κανείς, και πολλά κριτήρια για την αξιολόγηση του έργου των 22 ανθρώπων που υποτείθεται ότι μας εκπροσωπούν εκεί όπου λαμβάνονται οι σοβαρότερες αποφάσεις. Αλλά για να τα θέσουμε αυτά τα ερωτήματα, πρέπει να είμαστε καλά ενημερωμένοι.

Μην περιμένετε από μεγαλοδημοσιογράφους να ασχοληθούν: αυτοί πληρώνονται για να αποσιωπούν, όχι για να αναδεικνύουν. Γι’αυτό και προσπάθησαν να λοιδωρήσουν συντονισμένα τον ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη που ανεξαρτητοποιήθηκε και ακολούθησε προσωπική πορεία: χαλάει τη σούπα και κάνει τους υπόλοιπους να φαίνονται κακοί στη δουλειά τους.

Υ.Γ. Κάπου έπεσε στην αντίληψή μου ότι η Μαρία Δαμανάκη θέλει, λέει, να την ξαναστείλουν για 2η θητεία στην Κομισιόν. Διότι στην πρώτη θητεία διέπρεψε υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα της χώρας της και θα πάει να συνεχίσει. Μιλάμε για ΠΟΛΛΕΣ σφαλιάρες, αλλά ποιος θα ασχοληθεί να της τις ρίξει;

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

One response to “ενημερώσου μόνος σου!

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s