σκόρπιες προεκλογικές σκέψεις

Ξέρω ότι δεν έχω γράψει τίποτα γι’αυτές τις εκλογές. Το σκέφτομαι εδώ και 15-20 μέρες. Αλλά τί να πω το οποίο δεν έχει ήδη ειπωθεί; Υπάρχει στο δίκτυο πληθώρα πηγών, πληθώρα σχολιαστών, δεν έχω να προσθέσω κάτι. Και παρόλο που μου έχει λείψει o εμπνευσμένος kaltsovrakos, τον έχει αντικαταστήσει επάξια ο JoDi, ενώ περιμένω να δω κάτι φρέσκο από antistachef.

Ωστόσο, μόλις άκουσα χθες ότι το ΠΑΣΟΚ / κΕΛΙΑ θα κάνει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο … Μουσείο Μπενάκη, αποφάσισα ότι αυτό είναι ένα γεγονός άξιο σχολιασμού.

Ναι, στο Μουσείο Μπενάκη. Ούτε καν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πια. Λίγες μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καθαρότερη απόδειξη για τη θλιβερή θέση στην οποία βρίσκεται ο Βενιζέλος: μερικά βήματα πριν την παραπομπή για διαφθορά, μερικά βήματα πριν το διπλανό κελί του Τσοχατζόπουλου.

Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι δεν θα καταδικαστεί για όλα όσα έχει κάνει σε αυτή τη χώρα. Άλλωστε, ακόμα κι αν καταδικαζόταν όπως θα ήταν το δίκαιο, δεν θα μπορούσε ποτέ να εκτίσει τέτοια ποινή, εκατοντάδων ετών κάθειρξης.

Από να αρχίσω να τα απαριθμώ;

Προτιμάτε τα υποβρύχια που προπληρώσαμε και τη συνεπακόλουθη ανεργία των εργαζομένων στο ναυπηγείο;

Το The Mall που το υφάρπαξε από τον Ελληνικό λαό (περιουσία του κράτους ήταν) και το έκανε δώρο στον Λάτση;

Τα 930 εκατομμύρια ευρώ που δώσαμε για να σωθεί η Proton Bank για να την κάνουν μετά – και αυτή- δώρο;

Τον πακτωλό δισεκατομμυρίων που δόθηκε για τη διάσωση της Eurobank για να ξεπουληθεί μετά σε « επενδυτές » με απώλεια 9,3 δισ. ευρώ;

Την ανατροπή εκλεγμένης κυβέρνησης;

Την προτίμηση του Αγγλικού Δικαίου έναντι του Ελληνικού στην υπογραφή δανειακής σύμβασης;

Αν ασχοληθεί κανείς με τα κρίματα του Βενιζέλου, η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Γι’αυτό και η συγκέντρωση της κΕΛΙΑς σε μία αυλίτσα μουσείου είχε μεγάλη σημασία.

Αλλά ακόμα και αυτή τη μικροσκοπική συγκέντρωση, δεν τον αφήσανε να τη χαρεί όπως θα ήθελε, δηλαδή ως ένα μικρό πανηγυράκι για τα δελτία ειδήσεων.

Εμφανίστηκαν οι μικρο-ομολογιούχοι των οποίων τα χρήματα ΕΚΛΕΨΕ ο Βενιζέλος για να του θυμίσουν τί έκανε. Πήρε τις οικονομίες ζωής ανθρώπων που ήταν εργαζόμενοι και αγόρασαν ομόλογα ελληνικού δημοσίου, με το έτσι θέλω.

Και δεν αναφέρομαι σε επαγγελματίες επενδυτές. Αυτοί ξέρουν τί κάνουν και πού επενδύουν. Αυτοί δεν θα πάνε ποτέ να διαμαρτυρηθούν στο μουσείο Μπενάκη, ούτε και θα αφεθούν στους μπράβους του Βενιζέλου.

Δυστυχώς, τα θύματά του ήταν άνθρωποι που είχαν δουλέψει σκληρά, χειρωνάκτες που είχαν βάλει μερικές χιλιάδες στην άκρη για τα γεράματά τους. Αυτοί πήγαν χθες στο μουσείο Μπενάκη και του χάλασαν τη μόστρα.

Μετά την άθλια αυτή συγκέντρωση της κΕΛΙΑς, μπροστά στο αδιέξοδο που βρίσκεται ο Σαμαράς και υπό τον ορατό κίνδυνο να βρεθεί την Κυριακή πολλές μονάδες πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι που θα τον απονομιμοποιήσει, αναγκάζεται να διοργανώσει ανοιχτή ομιλία στην Αθήνα.

Να σημειώσω εδώ ότι παρακολουθώ γελώντας την παρουσία του σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ακολουθεί την τακτική της γυάλας: μιλάει σε κοινό των 20-100 ατόμων. Επιλεγμένο κοινό, ακίνδυνο. Να μη γίνει καμιά στραβή και δεν ξέρουν πώς να τη μαζέψουν.

Το πλέον αστείο όλων ήταν η ανακοίνωση ότι θα βρεθεί σε κόμβο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε κόμβο! Πάνε οι εποχές που ο Σουφλιάς εγκαινίαζε προεκλογικά κοτζάμ Εγνατία Οδό για να μας πείσει ότι ο Καραμανλής έχει κάνει έργο … τώρα οι κυβερνώντες το πολύ πολύ να δείξουν κανένα κόμβο.

Περιμένω ότι αύριο θα εισρεύσουν πολλά λεωφορεία φανατικών οπαδών που θα έρθουν για « μπούγιο » στη συγκέντρωση του ΣΣαμαρά. Ακόμα κι αν χρειαστεί να υποσχεθούν μερικές θέσεις εργασίας ή κανένα 500άρικο.

[Τι ξεπεσμός, ο Καραμανλής τουλάχιστον είχε μοιράσει διχίλιαρα το 2007.]

Θα είχε μεγαλύτερη πλάκα εάν μαζεύονταν οι 595 καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών για να τον ακούσουν να « υπερασπίζεται τη νομιμότητα ». Αυτές που το δικαστήριο δικαίωσε αλλά το Υπ. Οικονομικών έστειλε τα ΜΑΤ για να τις εκφοβίσει. Αυτές που δεν μασάνε και ταμπουρώθηκαν μέσα στο Υπουργείο.

Δεν θα σας πω τί να ψηφίσετε, δεν το έχω κάνει ποτέ μέχρι τώρα και δεν σκοπεύω να αρχίσω.

Θα σχολιάσω όμως αυτό που ψηφίσατε, όπως έκανα και με τη Ζαχάρω, τον Βόλο και τον Πειραιά: καλά να πάθουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, τους αξίζει να ζήσουν όπως έστρωσαν.

Υ.Γ.1 Παραδόξως, δεν θα σας προτρέψω να πάτε να ψηφίσετε. Εάν σας αρέσει αυτό που ζείτε, δικαίωμά σας είναι να μην προσπαθήσετε να το αλλάξετε. Ή να το αλλάξετε με διαφορετικό τρόπο. Και καλή τύχη στην προσπάθεια. Αρκεί να μην κάνετε ειρωνικά σχόλια έναντι όσων διαφωνούν με αυτή τη λογική. Διότι εκεί έχω απάντηση: όταν κάνετε την επανάσταση, πάρτε με τηλέφωνο να έρθω να βοηθήσω. Ως τότε, θα ψηφίζω.

Υ.Γ.2 Εκείνες οι απειλές του Πάχτα ότι αν χάσει στις εκλογές και δεν γίνει η εξόρυξη χρυσού μπορεί να έχουμε καμμένα χωριά, τί έγιναν; Τις θυμόμαστε ή τις ξεχάσαμε ήδη;

Υ.Γ.3 Η ηθοποιός που γύρισε την πρώτη φορά ζήτησε να πληρωθεί και της απάντησαν ότι τη θεωρούν εθελόντρια. Την ξεπαρθενέψανε στην αγορά εργασίας που ευαγγελίζονται.

Publicités

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza

надежда - 100% durchschaut - Vous m’avez pris pour une des votre! Voir tous les articles par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

One response to “σκόρπιες προεκλογικές σκέψεις

Qqchose a declarer?

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s