το πρόσωπο του κτήνους

Χθες, ως συνήθως, δεν είδα καθόλου τηλεόραση. Κάποια στιγμή, το βράδυ, στη διάρκεια μίας φιλικής συζήτησης με ενημέρωσαν ότι τα δελτία ειδήσεων είχαν ένα « ιδιαίτερο » θέμα: τις φωτογραφίες μίας 22χρονης οροθετικής παράνομα εκδιδόμενης ρωσίδας, εξ αιτίας της οποίας [δημοσίευσης, όχι κοπέλας] κάπου 600 άνδρες έχουν σπεύσει για εξέταση στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ποιοι είναι αυτοί οι 600;

Πρόκειται για 600 κτήνη [ζώα, νεοελληνιστί] τα οποία βίασαν ένα θύμα του trafficking χωρίς προφυλακτικό. Αυτοβούλως, όχι επειδή τους επεβλήθη από κανέναν νταβατζή, σε αντίθεση με το ίδιο το θύμα. Το γεγονός ότι εκδιδόταν παράνομα, σημαίνει ότι δεν είχε πιστοποιητικό υγείας, επειδή οι νταβατζήδες της αδιαφορούσαν γι’αυτό.

Είναι μαθηματικώς σίγουρο ότι πολλοί από τους 600, αν όχι οι περισσότεροι, επέστρεψαν στις γυναίκες τους και στις ερωμένες τους, όπου συνέχισαν να μην παίρνουν προφυλάξεις.

Έχουν δηλαδή εκθέσει με τη σειρά τους πολλά άτομα [μεταξύ αυτών, τα παιδιά και τα εγγόνια τους] στον κίνδυνο μετάδοσης του HIV. Και το κάνανε με πλήρη συνείδηση και από δική τους ελεύθερη επιλογή. Χωρίς να υπάρχει εξαναγκασμός ή βία.

Αυτοί οι εγκληματίες, προστατεύονται από την Πολιτεία. Δεν θεωρούνται βιαστές, ούτε συνεργάτες των προαγωγών, ούτε ηθικοί αυτουργοί των σωματεμπόρων.

Παράλληλα, το ιατρικό τους απόρρητο και τα στοιχεία τους δεν είναι πρσβάσιμα σε κανέναν. Ούτε καν στις ίδιες τις συζύγους / ερωμένες τους, σε περίπτωση που θέλουν να μάθουν τί συμβαίνει, ως άμεσα ενδιαφερόμενες.

Αυτοί οι 600 και πιθανότατα πολλοί ακόμα που δεν τόλμησαν να εμφανιστούν στο ΚΕΕΛΠΝΟ [μπορούν άλλωστε να εξεταστούν αλλού, όταν και εφόσον το επιθυμούν] αποτελούν μία « υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας & οικογένειας » όπως θα έλεγε ο Λοβέρδος.

Ωστόσο, γι’αυτούς δεν χτίστηκε κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης / « φιλοξενίας », δεν τους προσμένει καμία Αμυγδαλέζα και καμία Δεσκάτη.

Δεν θα τους συζητήσουν οι πολιτικοί πριν τις εκλογές – μετά, θα τους έχουμε ξεχάσει ακόμα κι εμείς.

Δεν θα υπάρξουν επείγουσες θεσμικές πρωτοβουλίες, ούτε θα κατατεθούν μεταμεσονύκτιες τροπολογίες, εξαιτίας τους.

Δεν θα διανοηθεί κανείς να τους ασκήσει διώξεις, επειδή η Πολιτεία, δεν επιβάλλει κυρώσεις στον κάθε καθωσπρέπει μεσήλικα [και βεβαίως ψηφοφόρο] επειδή επέλεξε να θέσει τη ζωή των άλλων σε κίνδυνο, επειδή προκάλεσε με επιλογή του τεράστια ζημιά στα ασφαλιστικά ταμεία, επειδή βίασε μία 20χρονη, ούτε καν επειδή χρηματοδότησε το επόμενο κονβόι των σωματεμπόρων και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν το έργο τους.

Η άτυχη ρωσίδα, δεν ψηφίζει εδώ, δεν έχει δικηγόρο με έδρα Κολωνακίου, δεν έχει να προσμένει καμία συμπαράσταση από την ένδοξη ελληνίδα σύζυγο που συγχωρεί τα « στιγμιαία λάθη » του συντρόφου της [και ενίοτε, πολιτεύεται πατώντας πάνω τους για να αδράξει δημοσιότητα].

Άλλωστε, « τις ξέρουμε αυτές » … το όνειρο της ζωή της ήταν να βρίσκεται κάθε βράδυ σε ένα άθλιο δωμάτιο, σε ένα βρώμικο στρώμα και να γαμιέται χωρίς προφυλάξεις από [εδώ δεν ταιριάζει το « με »] χιλιάδες έλληνες μεσόκοπους « καθωσπρέπει » τύπους. Χωρίς προφυλακτικό.

Έτσι;

Τα λέω καλά;

Διότι εάν δεν τα λέω καλά, παρακαλείται κάποιος να μου εξηγήσει τον παραλογισμό αυτών που ζούμε.

το πρόσωπο του τέρατος

« Και η ανοχή, πολλαπλασιάζει τα ζώα στη δημόσια ζωή, τα ισχυροποιεί και τα βοήθα να συνθέσουν με ακρίβεια τη μορφή του τέρατος, που προΐσταται, ελέγχει και μας κυβερνά. »

À propos de espοir - надежда - Hoffnung - speranza


124 responses to “το πρόσωπο του κτήνους

  • Green Goblin

    Κύριε αρθρογράφε πολύ φοβάμαι ότι κάπου χάλασε η ιστορία με το « κακόμοιρο θύμα trafficking ». Παραθέτω λινκ με δηλώσεις της κοπέλας που λέει ότι « δεν είμαι θύμα trafficking , αλλά το επέλεξα μόνη μου για τα λεφτά »
    Τί είναι αυτά που λες κοπέλα μου ? Μη μας χαλάς το παραμύθι με τους δράκους. Οι αδίστακτοι ιεροεξεταστές του διαδικτύου , ζητάνε βιαστές αθώων ψυχών , όχι δηλώσεις ότι το επέλεξες μόνη σου κλπ. κλπ.
    Ιδού το λινκ
    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=136905&catid=4

  • espοir - надежда - Hoffnung - speranza

    @koan
    1) Εάν δεν είχαν δώσει φωτογραφίες & στοιχεία στη δημοσιότητα θα είχανε πάει 1.600 όμως. Συνεπώς, άκυρο.
    2) Ποιος σου είπε ότι ήξερε;
    4) Η γνώμη μου παραμένει. Την ανάλυση περί ταξικής κοινωνίας ας την κάνει το ΚΚΕ, όταν τελειώσει με τον Ζαχαριάδη.

    Όχι, μη … μη μου δίνεις την απαξίωσή σου … πώς θα ζήσω εγώ τώρα μετά από τέτοιο αλύπητο χτύπημα;! Οϊμέ! Απανωτά τα χτυπήματα της μοίρας.

    @εγώ
    Don’t feed the trolls.

    @Νίκος
    Θα μπορούσα να απαντήσω στο ίδιο υφάκι, αλλά με όσα έγραψες αυτογελοιοποιήθηκες αρκετά. Μάθε ανάγνωση και κατανόηση κειμένου.

    @Adam
    Εάν δεν έχεις καταλάβει ως τώρα, τζάμπα προσπαθώ.

    @Green Goblin
    Η πηγή της είδησής είναι οι μπάτσοι, με τη γνωστή “αξιοπιστία” που τους διακρίνει. Όταν η κοπέλα αποκτήσει δικηγόρο, τότε θα μάθουμε τί ακριβώς έχει συμβεί.

  • Green Goblin

    H χρήστρια « εγώ » έγραψε

    ελλεηναράδες..η χειρότερη φάρα ανδρών παγκοσμίως (άντε να τους ξεπερνάνε οι ταλιμπάν). Υποκριτές,σωβινιστές,ασεβείς προς τη γυναίκα,ψευτόμαγκες,μαμάκηδες,ομοφοβικοί..όλα τα στραβά της οικουμένης έχουν,

    Συμφωνώ στην περιγραφή του μέσου νέου έλληνα, αλλά εξήγησέ μου πώς γίνεται όσο περισσότερο έτσι είναι ο άντρας, τόσο περισσότερες γυναίκες έχει.
    Και οι υπόλοιποι θεωρούνται « φλώροι » και « όχι αρκετά άντρες »
    Έσείς κάνατε έτσι τους άντρες , επιβραβεύοντας αντίστοιχες συμπεριφορές

    • Νικος

      Άστα φίλε.. Αυτά είναι ακραία φεμινιστική ανόητη προπαγάνδα περί του άντρα-βρυκόλακα, που πίνει το αίμα της καλής, τίμιας, μα πάντα ταλαιπωρημένης γυναίκας, της γυναίκας που ο κακός και διαβολικός άντρας εκμεταλλεύεται εδώ και τουλάχιστον δισεκατομμύρια χρόνια.

      Αν δεν τους αρέσει ΑΥΤΟΣ ο άντρας να πάνε να ζήσουν αλλού! Να φτιάξουν μια τέλεια κοινωνία, αλλού! Να την φτιάξουν από την αρχή ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ έτσι όπως τους αρέσει. Όχι όπως τώρα, που ζουν με όλες τις ανέσεις, βολεμένες και μυρωδάτες και με την γυναικεία μύτη σηκωμένη ως το διάστημα, σε έναν κόσμο φτιαγμένο κατά 99% από άντρες που λιώνουν για 50 ολόκληρα χρόνια, στις πιο απάνθρωπες, δύσκολες κι επικίνδυνες εργασίες και στο τέλος τους βρίζουν κι από πάνω οι κακάσχημες, ανίκανες και παντελώς άχρηστες φεμινίστριες και τα αντρικά (λέμε τώρα…..) τσιράκια τους, τα σκυλάκια κανίς, που τρέχουν να συμφωνήσουν, σε ότι ανόητη κοτσάνα ακούσουν, όπως ο κος Εξυπνάκιας εδώ! Αρκετά με την ηλίθια φεμινιστική μπούρδα!

      Αν αντέχετε, δείτε κι αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=GLPDBGZiT54

      ΟΥΣΤ !!!

  • koan

    1)ουτε εκατο δε θα ειχανε παει ..
    2)η ιδια το ειπε στον γιατρο του κεελπνο που την εξετασε (μιλαω για την πρωτη)
    3)δεν έχει καθόλου ταξικά στοιχεία έχεις δίκιο..

  • Νικος

    Μάλιστα Κύριε Ανόητε με περικεφαλαία, διαλύεται το συνονθύλευμα που χρησιμοποιείτε σαν υποκατάστατο κοσμοθεωρίας, αλλά παρόλα αυτά δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε να μας πουλάτε τις ανοησίες σας για εξυπνάδες. Δεν είμαστε ο μπαμπάς κι η μαμά σας και δεν αγοράζουμε ό,τι σας κατέβει στο θολωμένο κεφάλι, ακόμη κι αν το έχετε πρακτικά ανάγκη, επειδή προφανώς δεν υπάρχει τίποτα μεγαλύτερης αξίας εκεί μέσα.

    Ο κόσμος ευτυχώς ξυπνάει και σοβαροφανείς, υποκριτές και ανεπαρκείς σαχλαμαράκηδες σαν κι εσάς, που αφ’ ενός δεν γνωρίζουν τι τους γίνεται, αφ’ ετἐρου φωνάζουν με όλη τους την δύναμη αυτό για το οποίο δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται, απλά δεν τους παίρνει πλέον κανείς στα σοβαρά.

    Αφήστε λοιπόν εμένα, τις κενές περιεχομένου και υπόστασης προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου, όπως και τους χαζοχαρούμενους υπαινιγμούς σας περί γελοιοποίησης και ελλιπούς αναγνωστικής ικανότητας και κατανόησης κειμένου και απαντήστε μου σαν άνθρωπος, μιας που εσείς είστε βεβαίως πάνω από όλα άνθρωπος με όλη την σημασία της λέξης αυτής, βεβαίως βεβαίως, σε αντίθεση φυσικά με εμάς τους υπόλοιπους που τολμούν να διαφωνήσουν μαζί σας και έτσι χάνουν οριστικά αυτή την ιδιότητα.

    Επαναλαμβάνω:
    Έχετε αποδεικτικά στοιχεία για τις μπαρούφες που αραδιάζετε σωρηδόν;

    Κατηγορείτε κάποιους ανθρώπους, που ούτε καν τους ξέρετε, ούτε τους έχετε δει ποτέ, χρησιμοποιώντας την κατηγορία « Εγκληματίας ». Επίσης, τους ονομάζετε « Κτήνη », « Ζώα », Βιαστές ».

    Έχετε αποδείξεις;

    Ή μήπως έχετε μόνο μιας χαμηλής ποιότητας βορειοκορεάτικη απομίμηση εγκεφάλου;

    Θα ήμουν αρκετά ευγνώμων για ένα απλό Ναι ή Όχι σαν απάντηση.

    Την καλημέρα μου.

  • Salt & pepper

    Είδα ότι έπεσε το ενδιαφέρον της συζήτησης,
    παραθέτω το παρακάτω για ανάγνωση και σχολιασμό.

    Μούφα ή πικρή ιστορία;

    http://oiprionatoi.blogspot.com/2012/05/blog-post_9626.html

  • Άγγελος

    Το  »κτήνος » ,  »ζώο » ,  »βιαστής » , μεσήλικας Έλληνας , πολλές φορές τυχαίνει να είναι ένας καταπιεσμένος σύζυγος και πατέρας , καταπιεσμένος εργαζόμενος , θύμα της ίδιας της οπισθοδρομικής , άκρως συντηρητικής και  »ηθικής » ελληνικής κοινωνίας.
    Αν ζούσαμε σε ένα οργανωμένο κράτος και σε μια φιλελεύθερη , προοδευτική κοινωνία – οικογένεια , θα εξέλιπαν και τα κρούσματα  »βιασμού » ή θα είχαν μικρότερη έκταση.
    Ο  »βιαστής » συνήθως έχει βιαστεί και ο ίδιος στο παρελθόν ή συνεχίζει να βιάζεται , από την ίδια του την οικογένεια και την κοινωνία

    Με τιμή

    Άγγελος

    • Νικος

      Άγγελε, ο βιαστής, ο εγκληματίας, ο κλέφτης, ο απατεώνας, πρέπει να τιμωρούνται. Αλλά, πως θα τους ξεχωρίσουμε; Θα φωνάζω εγώ για όποιον μου έρχεται: « Βιαστής! » και τσουπ, θα εκτελείται; Μήπως να σοβαρευόμασταν λίγο; Λέω μήπως. Η αρχή της « αθωότητας εώς αποδείξεως του αντιθέτου » αποτελεί τον κύριο άξονα της κοινωνίας! Γύρω από αυτόν περιστρέφονται κυριολεκτικά τα πάντα. Δεν γίνεται απλά να τον εξαφανίζουμε! Αλλιώς, μπορώ να φωνάξω κι εγώ ότι ο κύριος του μπλογκ είναι Βιαστής. Τι θα έπρεπε να γίνει αν το κάνω; Να τον μπουζουριάσουν; Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα.

  • espοir - надежда - Hoffnung - speranza

    @Green Goblin
    H αντίληψη αυτή έχει εκλείψει εδώ και δεκαετίες. Οι μόνοι που την υιοθετούν ακόμα είναι ομοφοβικοί, ανασφαλείς τύποι. Δεν ξέρω, μου θυμίζει προαύλιο λυκείου, όχι σοβαρούς ανθρώπους.

    @koan
    Λινκάκι με αξιόπιστη πηγή υπάρχει ή πρέπει να αρκεστούμε στο ράδιο αρβύλα;

    @Νίκος
    Δεν είσαι υποχρεωμένος να διαβάζεις αυτά που γράφω. Δεν ήρθα εγώ στο σπίτι σου για να στα επιβάλω, δεν εμπορεύομαι τη γνώμη μου, ούτε σου ζήτησε κανείς να συμφωνήσεις: *εσύ* μπήκες στο blog μου.

    Σου έδωσα την ελευθερία να εκφραστείς και σε φιλοξενώ. Το γεγονός ότι συνεχίζεις να γελοιοποιείσαι αυτοβούλως, δηλώνει αρκετά για σένα. Διαβάζεις τόσο επιφανειακά που, δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι είμαι γυναίκα.

    @Salt & pepper
    Ευχαριστώ για το λινκ, το πρωτότυπο είναι στο fb του συγγραφέα.

    @Άγγελος
    Φυσικά & υπάρχουν αιτίες για το πώς κατέληξε κάποιος έτσι. Αυτό όμως, δεν αναιρεί τις ευθύνες του.

    • Νικος

      Ελάχιστα με ενδιαφέρει αν είσαι γυναίκα ή τάρανδος. Αποδείξεις έχεις για αυτά που λες;

      • espοir - надежда - Hoffnung - speranza

        Χρειάζομαι απόδειξη για τη *γνώμη* μου;

        Γνώμη μου είναι πως αυτοί οι 600 είναι βιαστές. Γνώμη μου είναι πως πρέπει να διωχθούν ποινικά. Γνώμη μου είναι πως πρόκειται για κτήνη.

        Είτε σου αρέσει, είτε όχι, δεν χρειάζομαι την έγκρισή σου για να τη λέω.

  • Νικος

    Ο βιασμός είναι κακούργημα και μάλιστα βαριάς μορφής. Ορίζεται δε ακριβώς. Φυσικά και χρειάζεσαι απόδειξη. Δεν είναι θέμα γνώμης και άποψης κάποιου… Ο βιασμός δεν υφίσταται τότε, όποτε καθένας από εμάς φαντάζεται πως υφίσταται, αλλά όταν εκπληρώνονται πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Το ιδιο συμβαίνει με τον Εγκληματία ή άλλες κατηγορίες.

  • Adam

    Πρόσεξες καθόλου τις απαντήσεις που δίνεις στα διάφορα σχόλια εδώ; Έριξα τελικά μια ματιά. Αφιερώνεις αρκετές γραμμές για να αντικρούσεις τις κατηγορίες, τα βρισίδια, τις ειρωνίες των πολλών, και λιγότερες όμως για να τεκμηριώσεις μια ανταπάντηση.
    Απέφυγα να περπατήσω μια τέτοια οδό και έκατσα να συζητήσω μαζί σου αναμετρώντας την δική μου τεκμηρίωση με τη δική σου, για να λάβω μετά ένα «Εάν δεν έχεις καταλάβει ως τώρα, τζάμπα προσπαθώ» σε αυτά που έγραψα για τον πολιτικό παραλληλισμό που ατυχώς έκανες.

    Μάλλον θα σε βόλευε αν είχα ακολουθήσει κι εγώ την πεπατημένη των υπολοίπων για να με στήσεις απέναντί σου, όπως είδα θα σου ήταν πιο εύκολο κάτι τέτοιο. Διότι για κάτι διαφορετικό, δεν μπορεί να πει κανείς ότι προσπάθησες και πολύ.
    Τελικά άγγιξες το γεγονός των εκδιδόμενων για να μελετήσεις την αλήθεια του, ή για να ευνοήσεις μια συγκρουσιακή κατάσταση σχολίων;

    Όπως και νά’χει, σ’ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

  • espοir - надежда - Hoffnung - speranza

    @Νίκος
    Ξέρω τί είναι ο βιασμός. Εάν ήμουν διωκτική αρχή, θα στοιχειοθετούσα υπόθεση. Είμαι blogger, συνεπώς κάνω αυτό που αρμόζει σε ένα blog: εκφέρω γνώμη.

    @Adam
    Δεν τις πρόσεξα: τις έγραψα. Αφιέρωσα το χρόνο που κρίνω ότι αξίζει ανά περίπτωση. Στην κρίση μου υπόκειται ο χειρισμός.

    Btw, θα με “βόλευε” απλά να μην δημοσιεύσω κανένα σχόλιο. Εξαιρετικά απλό & γρήγορο. Όποιος δεν το έχει καταλάβει αυτό, δύσκολα θα καταλάβει οτιδήποτε άλλο.

  • christosgbl

    Νομιζω οτι και ο πιο φανατικος υποστηρικτης της δημοσιοποιησης θα συμφωνησει οτι ΔΕΝ μπορει να τεκμηριωθει νομικη ή ηθικη ευθηνη αν ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ οι πορνες οτι ηταν φορεις – ΣΩΣΤΑ?

    Το να γνωριζουν ομως οτι ηταν φορεις ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ να τεκμηριωθει (μονο αν υπαρχουν αποτελεσματα απο προηγουμενη ορολογικη εξεταση, που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ – αν υπηρχαν θα ειχαν ηδη δημοσιοποιηθει.
    Μεχρι να αποδειχθει αυτο (σε δικαστηριο, και περαν πασης αμφιβολιας) απλως πετροβολουμε αρρωστους – σωστα?
    ΚΑΤΑ συνεπεια, οσοι υπερασπιζονται την δημοσιοποιηση των στοιχειων οροθετικων γυναικων που εν ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ (μεχρι αποδειξεως του εναντιου) μετεδεδιδαν τον ιοι ειναι ρατσιστες – ουσιαστικα θελουν να λυντσαρουν ΕΙΤΕ ολους τους οροθετικους (που προφανως και μεταδιδσουν τον ιο εν αγνοια τους) ειτε ΟΛΕΣ τις πορνες.
    Αν σε αλλη χωρα οπου τα δικαιωματα των πορνων ειναι σχετικα σεβαστα ειναι αυτο λογικο, στην ελλαδα, την πρωτευουσα του δουλεμποριου ειναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ.
    Λυπαμαι για τα κεφαλαια – αλλα τιποτα δεν φωναζει σιωπηλα οσο αυτα τα βλεμματα στις φωτογραφιες…
    ΥΓ Οσο για τον κανακαρη μας, αν γουσταρε να γ..σει χωρις προφυλακτικο σε μπουρδελο, μαλλον ηταν αξιος της τυχης του.
    Να το πω πιο απλα? Πολλες απο τις κοπελλες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΟΓΗ, και αρα δεν εχουν ευθυνη – οι πελατες ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ επιλογη και ευθυνη – σωστα?

  • christosgbl

    Και κατι ακομα. Πορνες υπαρχουν παντου, και περιπου ενα ποσοστο 1 με 5% ειναι οροθετικες παντου.
    Εχει σκεφτει κανεις γιατι ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ στο δυτικο κοσμο και ΠΟΤΕ δεν εχει δωσει στην δημοσιοτητα τα στοιχεια τους ?
    (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_128_04/05/2012_480941
    καθηγητης Δημοσιας Υγειας,
    Το υπουργείο Υγείας πρέπει άμεσα να δώσει στη δημοσιότητα ποια επιστημονική επιτροπή ή φορέας προέβη στη στάθμιση και γνωμοδότηση. Πρέπει, επίσης, να δώσει στη δημοσιότητα τη γνωμοδότηση αυτή (με βάση την οποία και ο εισαγγελέας έλαβε την απόφασή του), καθώς και τα ονόματα των επιστημόνων που την υπογράφουν.

    Το συμβάν της δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων για άτομα θετικά στον ιό του AIDS είναι εξαιρετικά σοβαρό. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, ούτε καν συζητείται ότι μπορεί να συμβεί, πουθενά στον προηγμένο κόσμο – για λόγους αρχών και για λόγους συμφέροντος της δημόσιας υγείας. Η κοινωνία, ο ιατρικός και ο επιστημονικός κόσμος δεν μπορεί να μείνουν σιωπηλοί.)

    • espοir - надежда - Hoffnung - speranza

      Όσοι διαθέτουν στοιχειώδη εγκέφαλο έχουν καταλάβει ότι ήταν προεκλογική πατάτα ενός απελπισμένου ΠΑΣΟΚ, μήπως και αποτρέψει κάτι από την συντριβή. Κάποιος πρέπει να πληρώσει για αυτή την απόφαση. Ελπίζω η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της περίστασης & να μην αφήσει ατιμώρητο αυτό που έγινε.

  • Γυ(μ)νή στην Πλατεία Βάθη

    espoir σου έκλεψαν τον τίτλο… τι μαλακες ρε γαμωτο απογοητευομαι με την έλλειψη δημιουργικότητας των κυρίαρχων μέσων …

Qqchose a declarer?